מהי דלקת מפרקים פסוריאטית?
דלקת מפרקים פסוריאטית היא מחלה הגורמת לדלקת במפרקים, בדרך כלל בשילוב עם מחלת עור בשםפסוריאזיס. הדלקת גורמת למפרקים נוקשים וכאובים, ולאדמומיות, חמימות ונפיחות סביב רקמות המפרק.
כשהדלקת פוגעת בידיים ובכפות הרגליים, הנפיחות והאדמומיות עשויה לגרום לאצבעות לקבל ״צורה של
נקניקיה״.בדרך כלל, מחלת העור קודמת לדלקת המפרקים, אך ישנם מקרים בהם דלקת המפרקים מתפתחת
לפני הפסוריאזיס.
האם כל אחד שאובחן בפסוריאזיס יפתח דלקת מפרקים פסוריאטית?
1 עד 2 אנשים מתוך 10 אנשים עם פסוריאזיס יפתחו דלקת מפרקים פסוריאטית. דלקת מפרקים פסוריאטיתבדרך כלל מתפתחת בין הגילים 35 ל-55, אך היא יכולה להופיע בכל גיל. דלקת מפרקים פסוריאטית של גיל
הילדות עשויה להתפתח בגילים 9-11.
כיצד מטפלים בדלקת מפרקים פסוריאטית?
מטרות הטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית הן להקל כאב ונוקשות, למנוע נזק למפרקים ולמזער מוגבלות הנגרמת מהכאב ומהנזק למפרקים.הרופא.ה יכול.ה לייעץ איזה טיפול מומלץ לכם, האם יש צורך בתרופת מרשם, ובאילו דרכים נוספות ניתן להפחית כאב ולשמור על תנועתיות המפרק.
מי מאבחן ומטפל בדלקת מפרקים פסוריאטית?
תוכלו לפנות לרופא.ת משפחה או ראומטולוג.ית . ראומטולוגיה היא תחום רפואי העוסק בדלקות מפרקים ומחלות אחרות הקשורות לעצמות, למפרקים ולשרירים.
האם קיים קשר בין חסר בוויטמין D לדלקת מפרקים פסוריאטית?
מחקרים מראים שחסר בוויטמין D הוא מצב שכיח באנשים עם דלקת מפרקים פסוריאטית.ישנם איגודים מקצועיים בעולם הממליצים לאנשים עם דלקת מפרקים פסוריאטית ליטול תוספת ויטמין D.
מה עוד כדאי לעשות כדי לסייע לעצמכם?
לימדו על מחלתכם וקחו חלק פעיל בטיפול במחלתכם. מלבד נטילת הטיפול התרופתי על פי המלצות הרופא.ה, חשוב לנהל אורח חיים בריא.זה אומר לשמור על משקל תקין, לא לעשן, להקפיד על פעילות גופנית, להגן על המפרקים מפני פציעה ולהפחית מתח (סטרס).
אם תסמיני המחלה משפיעים על חיי היום יום, ואתם חשים עצבות, ירידה במצב הרוח, או אפילו כעס, אל תתעלמו מתחושות אלה.
גשו לרופא או לרופאה שלכם ושתפו אותם בתחושותיכם.
הם עשויים לסייע לכם להתמודד עם תחושות אלה, ולהציע לכם דרכים לשפר את מצב הרוח.
מהן זכויותיכם במערכת הבריאות בישראל?
דלקת מפרקים פסוריאטית שייכת לקבוצת מחלות הנקראות ״מחלות ראומטיות״, הפוגעות במפרקים, בעצמות ובעוד מערכות בגוף.חולים במחלות ראומטיות מוכרים כחולים כרונים, ולכן זכאים לתקרת תשלום על תרופות, ובמקרים מסויימים מוכרים כחולים שיקומיים הזכאים לשירותים שונים.
למידע נוסף פנו לקופת החולים שלכם.
מהן זכויותיכם בביטוח לאומי?
חולים במחלות ראומטיות עשויים להיות זכאים לקצבת נכות כללית ולפטור מתשלום לדמי ביטוח לאומי.לפרטים נוספים, בדקו באתר הביטוח הלאומי.