ההשפעה הרגשית שיש להודעה על אבחון של סרטן שד גרורתי אינה מתפוגגת כשאת יוצאת ממשרדו של הרופא.
יתכן שתהיי לחלוטין לא מוכנה לרגשות שיתעוררו בך. אולי רגשותיך יפתיעו אותך, ואולי יצוצו לפעמים כשלא תצפי להם. יתכן שתרגישי שאת אינך מי שאת בדרך כלל.
איזה סוג של תמיכה עומדת לרשותי?
אולי את שואלת את עצמך – ומה עכשיו? הרופאים דואגים לגופך ולהתקדמות המחלה – אך מה על כל שאר ההיבטים של חייך? איך את מתחילה בכלל להתמודד ולהמשיך לחיות את חייך החדשים, עם הסרטן?
זה לגמרי טבעי להזדקק לתמיכה רגשית ונפשית, שתסייע לך להתמודד עם המצב שבו את נמצאת וללמוד לחיות עם סרטן שד גרורתי מדי יום ביומו.
הצעד הראשון שלך הוא לשאול את הצוות המטפל שלך מי יוכל לספק לך תמיכה רגשית. זהו חלק קריטי ב'טיפול' הכולל בך, והוא יתמוך בטיפול שהצוות הרפואי יוכל לתת לך.
האחות המטפלת בך תוכל גם לסייע לך גם בהתמודדות עם התסמינים הגופניים של המחלה, כגון כאב ותופעות לוואי אחרות של הטיפולים.
אם את מרגישה שאת בוגדת במשפחתך בכך שאת פונה לעזרה מקצועית – אנא, אל תרגישי כך. חברים ובני משפחה יכולים להיות תומכים ביותר, אבל לפעמים הם קרובים אליך מדי ואינם יכולים לתת לך את העזרה שאת זקוקה לה.
קבלת עזרה מקצועית היא עדות לחוזק, ולא לחולשה - זו עדות לכך שאת מנסה לעזור לעצמך.
איך אדע אם מצאתי את קבוצת התמיכה המתאימה לי?
כשתחפשי אחר קבוצת תמיכה לחולות / למטופלות, תגלי שרבות מהן אינן מיועדות אך ורק לנשים עם סרטן שד גרורתי. אם רוב הנשים בקבוצה חולות בסרטן שד בשלב מוקדם, הן יתקשו להתחבר למה שאת עוברת. זאת משום שהסרטן שלך מתקדם יותר משלהן.
במידת האפשר, נסי למצוא קבוצת תמיכה ספציפית לנשים עם סרטן שד גרורתי. זה עלול לקחת זמן עד שתמצאי את הקבוצה המתאימה. כדאי לך לשאול נשים אחרות עם סרטן שד גרורתי, המטופלות איתך באותה המרפאה, היכן הן מוצאות תמיכה. תוכלי גם לבקש מהצוות המטפל שלך, להפנות אותך לקבוצה כזאת.
קיימות באינטרנט קבוצות תמיכה לנשים החיות עם סרטן שד גרורתי. בחלק ניכר מהן מציעים חדרי צ'אט פרטיים לשיחה בארבע עיניים. צ'אטים כאלה יכולים להיות מקור מצוין לעזרה ולתמיכה.
לשאלות שכדאי לשאול את הרופא/ה שלך בנוגע לתמיכה שלך לחצ/י כאן