טיפול באלופסיה אראטה
לעתים קרובות, כאשר מופיעים אצל מטופל/ת תסמינים של אלופסיה אראטה, רופא/ת עור עשויים לבדוק את השיער והציפורניים של המטופל/ת בחיפוש אחר סימנים של המחלה. הרופאים עשויים להשתמש בדרמסקופ (נקרא גם דרמטוסקופ) כדי לבחון בקפידה את הקרקפת. דרמסקופ הוא מכשיר הגדלה ידני שבו משתמשים אנשי צוות רפואי כדי לבדוק נגעים עוריים. במקרים מסוימים, הרופא/ה עשוי/ה לבקש בדיקת דם כדי לקבל מידע נוסף.
לאחר האבחון, רופא/ת העור עשוי/ה להמתין לפני תחילת הטיפול כדי לראות אם השיער יצמח מחדש מעצמו. אם נדרש טיפול, אפשרויות הטיפול תלויות בגורמים רבים. למשל:
- גיל.
- היקף נשירת השיער.
- מיקום נשירת השיער.
אפשרויות הטיפול עשויות לכלול:
- טיפולים מקומיים (קרמים או משחות) למריחה ישירות על העור.
- טיפולים מקומיים בהזרקה.
- טיפולים סיסטמיים הניטלים דרך הפה (טבליות) והמשפיעים על מערכת החיסון.
מכיוון שאלופסיה אראטה יכולה להיות מחלה מטרידה, טיפוח עצמי יכול להיות חלק מכריע בהתמודדות עם המחלה. חלק מאפשרויות הטיפוח הן קוסמטיות בלבד, אך יכולות להקל על המטופלים. לדוגמה, חלק מהאנשים עם אלופסיה אראטה בוחרים לחבוש פאה או להשתמש בתוספות שיער. אחרים בוחרים לגלח ראשם.
לאנשים עם אלופסיה אראטה מומלץ למרוח קרם הגנה על הקרקפת או לכסות את הראש לצורך הגנה מפני קרני השמש המזיקות. אנשים שאיבדו את הריסים או הגבות יכולים להשתמש בריסים מלאכותיים, להדביק גבות מלאכותיות או לחבוש משקפי שמש כדי להגן על העיניים.
מכיוון שלאנשים עם אלופסיה אראטה סיכון מוגבר להתפחות של מחלות אחרות, המכון הלאומי לדלקות מפרקים ומחלות שריר-שלד ועור (National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Diseases) ממליץ לאנשים עם אלופסיה אראטה להמשיך בטיפול הרפואי השגרתי שלהם. בנוסף, ייתכן שכדאי להם לפנות לקבלת תמיכה כדי להתמודד עם רגשות שליליים וחוויות לא נעימות בהקשר לאלופסיה אראטה.