דברים שונים יכולים להביא להתפרצות של התקף מיגרנה באנשים הנוטים לסבול ממיגרנות.
כשדבר אחד גורם לדבר אחר לקרות הוא נקרא ״טריגר״. טריגרים נפוצים להתקף מיגרנה כוללים:
סטרס (מתח)
עלייה או ירידה משמעותית בסטרס גופני או פסיכולוגי יכולות להיות טריגר למיגרנה. אנשים רבים הסובלים ממיגרנות טוענים שהמיגרנה שלהם קשורה לסטרס.
מחסור בשינה או ג׳ט לג
מחסור בשינה הוא אחד מהגורמים הנפוצים ביותר הקשורים למיגרנה. אינסומניה (נדודי שינה) היא הפרעת השינה הנפוצה ביותר הקשורה למיגרנה.
שינה לא מספקת, ג׳ט לג ושינויים בשעות העבודה קשורים להתקפי מיגרנה אקוטיים. מצד שני, גם שינה רבה מדי יכולה להיות טריגר למיגרנה.
רעב או התייבשות
לאנשים הסובלים ממיגרנות לא כדאי לדלג על ארוחות או לצום. מחקרים מראים שדילוג על ארוחות יכול להיות קשור להתפרצות מיגרנה. הסיבה לכך לא לגמרי ברורה, אך יתכן שזה קשור לירידת רמות הסוכר בדם. גם התייבשות יכולה להיות טריגר למיגרנה. אם לא שותים מספיק מים, עלול להתפתח כאב ראש.
מזון
מזונות מסוימים עלולים לגרום למיגרנה. המזונות הנפוצים ביותר שעשויים להוביל למיגרנה הם אלכוהול, שוקולד וקפאין. מזונות נוספים שעשויים להוביל למיגרנה כוללים: גבינות, נקניק סלמי ומלפפונים חמוצים המכילים כמויות גדולות של טירמין (מצוי בעיקר במזונות עשירים בחלבון. כשמזונות אלה לא טריים, עברו עיבוד או שלא אוחסנו כראוי רמת הטירמין עולה).
תוספי מזון
הממתיק המלאכותי אספרטיים או משפר הטעם מונוסודיום גלוטומט יכולים להיות טריגר להתקף מיגרנה.
אלכוהול
אלכוהול הוא אחד מהטריגרים הנפוצים למיגרנה. יין אדום נחשב כטריגר חזק יותר למיגרנה מאשר משקאות אלכוהוליים אחרים, במיוחד בקרב נשים.
קפאין
צריכת קפאין יכולה להיות טריגר למיגרנה, ולכן חשוב למתן את צריכת הקפאין מקפה, תה, משקאות קלים ומשקאות אנרגיה. גם גמילה מקפאין יכולה לגרום לכאב ראש.
שימוש יתר בתרופות
חשוב מאוד לא להגיע לשימוש יתר במשככי כאבים וטריפטנים. שימוש לא נכון בתרופות אלה יכול להוביל ליותר כאבי ראש, עליה בתדירות התקפי המיגרנה והחמרה עד לכדי מיגרנה כרונית.
ריחות חזקים או מוזרים
לעיתים קרובות אנשים שיש להם מיגרנה מדווחים שריחות חזקים או לא שגרתיים הם טריגר למיגרנה. בזמן התקף מיגרנה, עישון סיגריות, ריחות של אוכל וריחות מבושמים יכולים להפריע במיוחד.
אורות וצלילים
אורות בהירים, מהבהבים או חזקים עשויים לגרות התפתחות מיגרנה בחלק מהאנשים. יש גם כאלה הטוענים שרעשים חזקים יכולים לעורר מיגרנה.
מזג אוויר
שינויים במזג האוויר יכולים להיות קשורים להתפרצות התקף מיגרנה.
הורמונים נשיים
הסבירות שאישה תחווה מיגרנה גבוהה פי 3 מגבר. נראה כי שינויים בהורמוני המין הנשיים עשויים להשפיע על התפתחות מיגרנה ועל עוצמתה. לדוגמה:
- גלולות למניעת הריון עשויות להחמיר את התסמינים.
- ההשפעה של הריון לא דומה אצל כולן – יש נשים שאצלן הריון עשוי להקל את התקפי המיגרנה בעוד שיש נשים שהריון יחמיר את התסמינים.
- לאחר הפסקת הווסת (המנופאוזה) עוצמת המיגרנות עשויה לרדת מעט.
פעילות גופנית
יש אנשים שאצלם פעילות גופנית מאומצת מעוררת מיגרנה. אנשים רבים הסובלים ממיגרנה בעקבות פעילות גופנית מדווחים כי כאב הראש מתחיל עם כאב בצוואר.